| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
dewi Gość
|
Wysłany: 10 01 2006, 22:43 Temat postu: Znajoma scena
|
 |
|
Moze to juz zboczenie xenowe, ale taka scenka z nowego serialu mi sie skojarzyla.
Dziewczyna(brunetka) ma skupic sie i myslec o tej drugiej(zabitej niedawno blondynce), ktora po chwili sie pojawia. Brunetka po otworzeniu oczu rzuca sie przybylej na szyje i mowi ze nie chce juz tu zyc bez niej. W odpowiedzi dostaje calusa i zapewnienie, ze blondyna zawsze bedzie przy niej . To tak w skrocie.
Od razu przypomnila mi sie scena z Questa.
Zobaczyc to mozna w piatek na tv4 o 20-tej "Klatwa upadlych aniolow"
|
 |
|
|
 |
gostek_

View this character
|
Wysłany: 10 01 2006, 23:01 Temat postu:
|
 |
|
"Klatwa upadlych aniolow" widziałem pierwszy odcinek ale bardziej mi się kojarzył z Buffy.
| Cytat: | | Brunetka po otworzeniu oczu rzuca sie przybylej na szyje i mowi ze nie chce juz tu zyc bez niej.......W odpowiedzi dostaje calusa i |
czasem oglądam takie filmy i myślę, że też to można nazwać zboczeniem. Taki żart
Ale jak się zastanowić, to podobieństwa między serialami są, tylko różnią się poziomem. A ta brunetka w filmie chyba rzeczywiście jest less...jeśli dobrze pamiętam oglądany odcinek?
Pozdrawiam
|
 |
dewi Gość
|
Wysłany: 11 01 2006, 2:56 Temat postu:
|
 |
|
Seriale raczej nie maja ze soba nic wspolnego. Chociaz, pobawmy sie w ulubiona gre Joxera ( Warrior,Priestess, Tramp), skojarzenia. Co laczy Xene i Hex?
Hex(Tak brzmi oryginalny tytul) - Azazel- upadly aniol - Lucyfer.
Mnie chodzilo o te konkretna scene i scene z The Quest.
Maniactwo xenowe przejawia sie tym, ze czesto porownuje sie zdarzenia, postacie ,sceny; kilka razy dziennie cytuje sie Xene itp. Kiedys byl taki fanfic z dokladnym opisem tego syndromu i sposobami leczenia( gdzies na stronie Toma)

|
 |
Aga

|
Wysłany: 11 01 2006, 9:55 Temat postu:
|
 |
|
O tak, scena faktycznie może przypominać tą z The Quest
Pewnie możnaby było jeszcze wiele porównań tu przytaczać, trochę by tego się znalazło, ale teraz to mam pustkę w głowie. Jak sobie coś przypomnę to napiszę.
PS. Zapewne większość z nas cierpi na syndrom zwany "zboczeniem xenowym", hehehe.... 
|
 |
Meren re Gość
|
Wysłany: 12 01 2006, 16:54 Temat postu: Re: Znajoma scena
|
 |
|
Chcialam powiedziec tylko ze ta brunteka(Thelma) z Hex'a tez jest duchem,umarła jeszcze wczesniej niz Cassie;) scena rzeczywiscie bardzo podobna do tej z Questa.
|
 |
R. Gość
|
Wysłany: 12 01 2006, 18:33 Temat postu:
|
 |
|
Wszyscy Xenites maja takie zboczenie.
Nawet Gostek, ktory sie odzegnuje od wiekszosci naszych przypadlosci (ale mi sie fajnie zrymowalo) .
No tak, najblizsze skojarzenie, o kotrym pisalismy tu ostatnio to przekazywanie wody w Myth.
Hmm tez lookam od czasu do czasu ten serial.
Ale chyba cos przegapilam. Czy to nie brunetka wlasnie zginela ("zabita" przez Aniola), a blondynka sie ostala?
Jezeli to ta, to owszem jest less i niestety bardzo niepodobna do Xeny .
A tak w ogole to ni sa wszedzie! 
|
 |
Meren re Gość
|
Wysłany: 12 01 2006, 20:17 Temat postu:
|
 |
|
Brunetka zostala zabita przez upadłego anioła Azazela,a blondynka zginała kilka odcinkow pozniej poswiecajac swe zycie za dziecko.
|
 |
gostek_

View this character
|
Wysłany: 12 01 2006, 20:32 Temat postu:
|
 |
|
Może wyjade teraz z głupim textem ale ta brunetka w "Buffy" też okazuje się w dalszych odcinkach miss less.
Masz racje R oni/one są wszędzie. W tel. wiele bohaterek urabia się na less, pewnie po to, żeby podkreslić ich niezależność od mężczyzn. Bo co to za bohaterka która ma oczywiste słabości. 
|
 |
Meren re Gość
|
Wysłany: 12 01 2006, 20:36 Temat postu:
|
 |
|
a no faktycznie byla w Buffy taka jedna les,chyba Willow sie nazywala,ale u nas tych dalszych sezonow w TV nie emitowali.
|
 |
R Gość
|
Wysłany: 13 01 2006, 23:42 Temat postu:
|
 |
|
| gostek_ napisał: | Może wyjade teraz z głupim textem ale ta brunetka w "Buffy" też okazuje się w dalszych odcinkach miss less.
Masz racje R oni/one są wszędzie. W tel. wiele bohaterek urabia się na less, pewnie po to, żeby podkreslić ich niezależność od mężczyzn. Bo co to za bohaterka która ma oczywiste słabości.  |
Geeeeeez, ale ja mialam na mysli skojarzenia xenowe, inne mentiony i aktorow pojawiajacych sie tu i tam. Bo TO i ONI sa wszedzie. Les to les, zadne dziwo 
|
 |
|
|
 |
|