Zaloguj Rejestracja Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości FAQ Szukaj Grupy
Xena - 1x09 - Death In Chains

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Xena Warrior Princess e-gosciniec Strona Główna -> O serialu -> Rozmowy na temat odcinków
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gostek_
Wojownik

Napisane posty: 606

View this character

PostWysłany: 07 12 2005, 22:17    Temat postu: Xena - 1x09 - Death In Chains
Odpowiedz z cytatem  Uruchom translator Pisownia

Nie moge z tą Gabrielą. trzeci odcinek z rzędu, w którym napatoczył się jakiś cienias (Tales) i ciekawe czego mogę spodziewać się w następnym odcinku.(bo go nie pamiętam)
Xena powinna ją bach z półobrotu albo innym ciosem
Ludzie leżeli prawie martwi, Xena ich opatrywała i wysłała G po wodę a ta się jakoś nie spieszyła tylko przycupnęła sobie przy strumyczku opowiadając sobie z Talesem jakieś hostoryjki.
i jedna śmieszna rzecz. Xena w krótkiej spódniczce czołgałą się w wąskim tunelu i nie puściła Talesa przodem. Farciarz:) ale niech sobie popatrzy ten ostatni raz. Gabriela wypłakała się w piersi Xeny...A Wy mówiłyście że nie widzicie "podtextów".

R
Gość

PostWysłany: 08 12 2005, 20:18    Temat postu:

A widzisz? A nie mowilam? A tak sie oburzales jak pisalam, ze Gabriela latala za facetami prawie w kazdym odcinku na poczatku i szukala okazji. Pamietasz?
Na szczescie pozniej znikna te redshirty Smile
Ten odcinek jest jednym z dość nielubianych przeze mnie. Pewnie właśnie przez Talosa paletajacego sie wokol Gabrieli. I w ogole caly ten Syzyf i intryga przez niego jakos do mnie interesujaco nie przemawia.
Samo zauwazenie wyplakania sie w piers Xeny to jeszcze nie subtekst Razz
Subtekstem w tym odcinku jest mina Xeny, kiedy Gabriela nieoczekiwanie chce te zale wyplakac i przytula sie do niej. Na twarzy wojowniczki jest wszystko! Gama zaskoczenia, uradowania, zaklopotania, zasmucenia i w koncu takie przelamanie, kiedy decyduje sie ja przytulic i poglaskac. Generalnie jest to bardoz piekna scena, zagrana przez obie aktorki - niezaleznie od tego czy widzi sie w niej juz jakis subtekst, czy nie. Ja chyba nie widzialam, kiedy to ogladalam przed "uswiadamaniem" innych fanow Smile
Nie pamietam, ale mozliwe, ze jest to jedna z pierwszych scen, kiedy zaczeto dopatrywac sie subtekstu. A na pewno pierwsza scena, kiedy widzimy, ze miedzy tymi dwiema kobietami rodzi sie jakas wiez, ze nie sa sobie obce, ale zaczynaja nawzajem przed soba okazywac sowje uczucia i uwazaja te druga za osobe bliska, ktorej moga wyplakac sie na ramieniu, podzielić tym co w duszy gra. Xena przestaje byc sztywna, zimna i odlegla i po razp ierwszy pokazuje swoja ludzka strone w relacjach z Gabriela, ktora do tej pory traktowala tak torche chyba jak zlo konieczne.

Gość

PostWysłany: 08 12 2005, 21:22    Temat postu:

Ta scenka z wypłakaniem się i tym uśmieszkiem Xeny mogła też być odebrana jako "a nie mówiłam". Albo uśmieszek frajdy, że Gabriela dostała coś jakby lekcję, którą powinna zapamiętać. Hehe z tym podstextem to też nie był dla mnie tak widoczny, po prostu po tej burzliwej próbie pokazania mi "tego" zaczynam się tego doszukiwać w każdej sytuacji Razz

Cytat:
A widzisz? A nie mowilam? A tak sie oburzales jak pisalam, ze Gabriela latala za facetami prawie w kazdym odcinku na poczatku i szukala okazji

hehe tak było ale to dlatego że mi tak dowaliłyście z grubej rury i zbyt okrutnie, no i nie byłem na to nieprzygotowany Wink

gostek_
Gość

PostWysłany: 08 12 2005, 21:27    Temat postu:

Cytat:
no i nie byłem na to nieprzygotowany

znaczy- nie byłem na to przygotowany

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Xena Warrior Princess e-gosciniec Strona Główna -> O serialu -> Rozmowy na temat odcinków Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach