| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
gostek_

View this character
|
Wysłany: 20 11 2007, 15:30 Temat postu: Xena - 1x01 - Sins Of The Past
|
 |
|
Odświeżam sobie własnie "Xene". Obejrzałem dopiero pierwszy odcinek, ale juz na starcie, widząc wyrzuty sumienia na jej twarzy, zabrakło mi całego pełnego sezonu, z Xeną morderczą i zbrodniczą. Pojedyncze odcinki z urywkami z jej przeszłego zycia, to jednak za mało.
Chciałbym widzieć ją złą i spiskującą z odcinka na odcinek a przemiana byłaby na dalszym planie/ na dasze sezony. Gabriela znając taką Xene od początku, widząc do czego jest zdolna, mogłaby ją najpierw znienawidzić, a potem stopniowo ich uczucia względem siebie troche by się zmieniły.
Ale miło znów poczuć ten dreszczyk, i nie moge sie doczekac "pierwszego" widoku Aresa.
Pierwszy sezon nie należy do moich ulubionych i przyznam, ze troszke mnie ten odcinek zirytował, ale juz czuje znajome ciarki na plecach.
Będe się tez starał opisać z grubsza każdy odcinek, ale z tym pierwszym mam niewielki problem, poniewaz sam nie wiem jak mam na niego spojrzeć. Jakbym go widział pierwszy raz, ale jednoczesnie widze wszystkie przyszłe wydażenia/odcinki.
Ktoś pomoże? 
_________________ Nie pytajcie mnie o kung-fu.
Ja juz nie ucze _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aga

|
Wysłany: 12 12 2007, 9:02 Temat postu:
|
 |
|
Grunt, to nie myśleć o tych odcinkach i przyszłych przygodach Xeny i Gabrieli, które oczywiście sie już zna.
Masz rację, ciężko się ogląda ten pierwszy odcinek, gdzie się panie poznają i powoli zaczyna rodzić się między nimi przyjaźń, znając dalsze ich losy.
Ja jednak z miłą chęcią do niego wracam, gdyż ten początek jest bardzo ważny: Xena, mimo iż najwyraźniej Gariela zwrociła jej uwagę od samego początku - wciąż wydaje się być chłoda i obojętna wobec jej próśb o wspólne wędrowanie. Traktuje ją z przymrużeniem oka i jak przysłowiowe "piąte koło u wozu". Oczywiście wiadomo, że tak nie jest, ale świetnie się Xena maskuje z tym.
W ogóle te pierwsze odcinki są interesujace. Mamy możliwość obserwowania "rozkwitu" tej wielkiej i nieśmiertelnej przyjaźni, a nawet i czegoś więcej... 
_________________ Wojna mym żywiołem,
Wojownicy bez dusz na me rozkazy. _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
g_ Gość
|
Wysłany: 12 12 2007, 14:29 Temat postu:
|
 |
|
Racja, tylko ogladajac początkowe odcinki, cięzko nie myśleć o tych przyszłych, skoro często myśli sie o nich mimowolnie, nawet poza czasem antenowym. Nie wiem czemu, ale ciągle się wkurzam oglądając pierwszy sezon, bo o ile zainteresowanie Xeny Gabrielą rozumiem, to troszke irytujące jest widzieć, jak usilnie Gabriela stara się dołączyć do Xeny. Dziwne, ze wcześniej tak na to nie patrzyłem.
| Aga napisał: | Mamy możliwość obserwowania "rozkwitu" tej wielkiej i nieśmiertelnej przyjaźni, a nawet i czegoś więcej...  |
Juz się przypominają stare dobre czasy 
|
 |
|
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach
|
|
|