| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
R Gość
|
Wysłany: 29 04 2006, 12:13 Temat postu: TV ALERT OT - Time And Tide
|
 |
|
Polsat, dzis, sobota 29.04.06, godz. 23:35
Seunlau ngaklau/Shunliu niliu/Time and Tide
Polski tytul Konfrontacja.
Zobaczylam na zajawkach jakies skosnookie mordki i wygibasy, no to sie zainteresowalam. Nie wiem ile to warte, bo filmy Pana Tsui Harka to tak jakby nie do konca moja specjalnosc, mimo ze produkcja z HK. Pan jest na topie i ma ugruntowana pozycje w przemysle kina kopanego, cenie go za Dragon Twins z JC, serie Pewnego razu w Chinach oraz oczywiscie za Chinskie Duchy, ale np do 7 mieczy jakos nie moge sie wciaz przekonac i je obejrzec...
http://www.telemagazyn.com.pl/program/3400568900.html
|
 |
|
|
 |
gostek_

View this character
|
Wysłany: 29 04 2006, 14:59 Temat postu:
|
 |
|
Miałem sobie odpocząc od tego ale obejrze. Filmy "Siedem mieczy", Wojownicy krainy Zu" i "Xanda" są na mojej liście poszukiwanych a tu widzę właśnie na filmweb że to jest tego gościa.
A przy okazji dowiedziałem się że"Chińskich duchów" było aż 6!
http://www.filmweb.pl/Person?id=11160
Eeee no gościu zrobił tego troche a po krótkich opisach filmów wydaje mi się że nie jest tak porąbany jak John Woo.
Ma nawet coś o wampirach, już go lubię
Dzięki za naprowadzenie na tego reżyserka
_________________ Nie pytajcie mnie o kung-fu.
Ja juz nie ucze _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
R Gość
|
Wysłany: 03 05 2006, 13:27 Temat postu:
|
 |
|
No ogladalam, ale nie powiem, ze z uwaga, dlatego nagralam i chyba lookne jeszcze raz, bo prawde mowiac bardzo szybko stracilam watek i nie wiedzialam o co tam biega.
Humor miejscami niezly, faktycznie (oj usmialam sie z porannej reakcji les ). Efekty tez ujda, chociaz denerwowaly mnie skroty ujeciowe podczas scen walki wrecz. No i mylili mi sie ludzie, z tymi klakami byli nazbyt podobni do siebie
To co rzeczywiscie uznaje za duzy plus to muzyka. Zaskoczylo mnie, ze byla to wersja z napisami angielskimi. Ale przynajmniej moi znajomi z Wielkiej Brytfanki i innych, mniej lub bardziej slowianskich, miejsc, mogli dzieki temu tez ten film obejrzec. I moze zrozumiec, w przeciwienstwie do mnie
Nie, jednak za TH nie przepadam, poza wymienionymi na poczatku wyjatkami, no ale jak cos jego beda jeszcze puszczac w tv to obejrze, czemu nie.
Troche zaluje, ze nie mamy opcji wylaczenia lektora, bardzo chetnie posluchalabym ich w oryginale. Przyda sie w ramach praktyki No nic, zawsze moge obejrzec sobie Protektora po kantonsku albo mandarynsku
|
 |
gostek_

View this character
|
Wysłany: 03 05 2006, 23:45 Temat postu:
|
 |
|
| Cytat: | Humor miejscami niezly, faktycznie (oj usmialam sie z porannej reakcji les ). Efekty tez ujda, chociaz denerwowaly mnie skroty ujeciowe podczas scen walki wrecz. No i mylili mi sie ludzie, z tymi klakami byli nazbyt podobni do siebie
To co rzeczywiscie uznaje za duzy plus to muzyka. Zaskoczylo mnie, ze byla to wersja z napisami angielskimi. Ale przynajmniej moi znajomi z Wielkiej Brytfanki i innych, mniej lub bardziej slowianskich, miejsc, mogli dzieki temu tez ten film obejrzec. I moze zrozumiec, w przeciwienstwie do mnie
|
R przestań...od dawna nie widziałem bardziej prostackiego filmu. Zero klasy, stylu czy jakichkolwiek umiejętności reżysersko-aktorskich. Totalne dno.
Również ogladałem to jednym trzeźwym okiem ale gdy tylko zobaczyłem głównego bohatera to już film oceniłem, skazałem i to wcale nie przedwcześnie. Widziałem gościa w paru innych filmach, które były nie mniej żałosne niż ten. Litości...
Moon_Lee tylko ona może mnie teraz uleczyć od tej potężnej dawki azjatyckiego idiotyzmu, jaką ostatnio przyjąłem.
_________________ Nie pytajcie mnie o kung-fu.
Ja juz nie ucze _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|
|