gostek_

View this character
|
Wysłany: 28 05 2006, 11:02 Temat postu: TV Alert! Filmy tego tygodnia
|
 |
|
Naprawdę warto niektóre z nich obejrzeć.
Dziś w TV4:
Niedziela 18:00 "Merlin – magia się zaczyna"
Film przygodowy, USA, 1998
czas 120 min.
reż.: David Winning
scen.: Tom Richards, Christopher A. Roosen
wyst.: Jason Connery, Deborah Moore, Gareth Thomas, Graham McTavish, Paul Curran, Fiona Kempin, Lara Daans
| Kod: | | Czasy króla Artura i rycerzy Okrągłego Stołu. Opowieść o młodości jednego z najsłynniejszych czarodziejów – Merlina. Zakonnicy, u których mieszka młody Merlin, odkrywają jego nadprzyrodzone zdolności. Merlin uczy się je kontrolować. Przeżywa wiele niezwykłych przygód i spotyka Nimue, swoją pierwszą miłość. |
Jeśli nie będzie to film familijny te jest szansa na dobry filmek (powtórka w poniedziałek)
Niedziela 22:30
Bez wyjścia
Film akcji, Kanada, 1995
czas 120 min.
reż.: Damian Lee
scen.: John Lawson, Damian Lee
wyst.: Jeff Wincott, Sven-Ole Thorsen, Phillip Jarrett, Richard Fitzpatrick, K.C. Buffalo, Joseph Di Mambro, Guylaine St-Onge
| Kod: | | Profesor John Stoneman wykłada na jednym z amerykańskich uniwersytetów. Unika przemocy i sytuacji, w których mógłby kogoś skrzywdzić. Zmienia się jednak, kiedy jego żona zostaje napadnięta na ulicy i traci nienarodzone dziecko. To wydarzenie zwraca na niego uwagę właściciela prywatnej stacji telewizyjnej, która emituje nielegalne walki. John zostaje porwany i wywieziony do miejsca organizacji krwawego turnieju. Jednakże odmawia wzięcia w nim udziału. Wtedy stawką w walce okazuje się być życie jego żony. |
Dla mnie bomba!! (Pamiętam to jeszcze z vhs-ów)
TV4 Wtorek:
Z archiwum X
odc.1
Serial sensacyjny, USA, 1993
czas 60 min.
reż.: Robert Mandel
wyst.: David Duchovny, Gillian Anderson
Opis nie potrzebny.
Skowyt IV: Koszmar nocny
Horror, Wielka Brytania, 1998
czas 115 min.
reż.: John Hough
wyst.: Romy Windsor, Michael T. Weiss, Antony Hamilton, Susanne Severeid, Lamya Derval
| Kod: | | Po przeżyciu załamania nerwowego autor powieści grozy szuka pomocy w zakładzie dla niezrównoważonych psychicznie w Drakho. Bierze udział w tajemniczym obrzędzie poświęconym demonom i wilkołakom. Wkrótce potem zaczyna widzieć duchy. Początkowo traktuje je jako wytwór własnej wyobraźni, ale z czasem zaczyna podejrzewać, że mogą mieć związek z tajemniczą przeszłością miasteczka. |
Na ten film polowałem. Nie jest to może najlepsza część, ale gdy ktoś zna poprzednie to musi obejrzeć i tą
_________________ Nie pytajcie mnie o kung-fu.
Ja juz nie ucze _________________
|
|