| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
R Gość
|
Wysłany: 07 01 2006, 0:02 Temat postu: TV ALERT Battlestar Galactica
|
 |
|
Wlasnie sie skoczyla pierwsza czesc pilota na TVP1. Zgaduje, ze za tydzien czesc druga. Wyemitowanie pilota moze oznaczac zakupienie przez te stacje calego sezonu pierwszego i jego emisje, a moze pozniej tazke sezonu 2.
Niezorientowanym wyjasniam, ze w pierwszych odcinkach 2s tego serialu pojawia sie LL, aktorka zaproszona zostala tez do dolaszych odcinkow i moze, moze jej postac stanie sie regularna dla serii.
Mnie nie przypadl do gustu odcinek z wystepem LL (acz ona sama zupelnie niezle wypadla), byc moze przyczyna tkwila w tym, ze fabula byla wyrwana z kontekstu i nie wiedzialam o co chodzi za bardzo albo ten odcinek akurat nie jest ogolnie najlepszy na tle serii.
Po obejrzeniu pierwszej polowy pilota musze powiedziec, ze to co zrobilo na mnie wrazenie to wizualizacja bitew mysliwcow w kosmosie - bardzo dobrze to pokazali. Pytanie czy taki pokaz techniczny jest tylko jenodrazowym trysnieciem gotowka, zeby przyciagnac widownie i pozniej z braki kasy juz nie beda serwowac rownie smakowitych pokazow.
Ponizej info z telemagazynu:
Battlestar Galactica (1/2)
Battlestar Galactica
Film SF, USA 2003
czas 95 minut
Reżyseria: Michael Rymer
Scenariusz: Ronald D. Moore, Christopher Eric James
Zdjęcia: Joel Ransom
Muzyka: Richard Gibbs
Obsada:
Edward James Olmos - komandor William Adama
Mary McDonnell - Laura Roslin
Katee Sackhoff - porucznik Kara "Starbuck" Thrace
Jamie Bamber - kapitan Lee "Apollo" Adama
James Callis - dr Gaius Baltar
Tricia Helfer - Numer 6
Callum Keith Rennie - Leoben Conoy
TVP 1: Piątek 22:15
Daleka przyszłość. Ludzie żyją w dwunastu koloniach rozsianych po wszechświecie. Przed 40 laty stworzyli cyborgi, zwane cylonami. Gdy między koloniami wybuchła wojna, cylony zbuntowały się i zniknęły, zakładając własne państwo na jednej z odległych planet. Zaczęły ewoluować i stały się podobne do ludzi, których postanowiły zniszczyć. Z wojny pozostaje nieuszkodzony jeden ziemski statek bojowy. Na pokładzie "Galactiki" grupka ludzi pod wodzą komandora Williama Adamy wyrusza w kosmos w poszukiwaniu nowego miejsca zamieszkania.
|
 |
|
|
 |
gostek_

View this character
|
Wysłany: 07 01 2006, 0:36 Temat postu:
|
 |
|
o kurcze tyle się słyszało o tym serialu a ja to przegapiłem. Nie wiedziałem tylko, że LL zagrała już w pierwszym odcinku. Pewnie dali ją na zachętę...nie no jak ja to mogłem przegapić
hm opis z onetu podaje też za scenarzyste Glen A. Larson'a a to nie kiepski scenarzysta. Jeśli dobrze pamiętam to jego jest serial "Nieustraszony" z D. Hasselhoffem i kilka innych też znanych
Dzięki za info R, warto przykleić
|
 |
Aga

|
Wysłany: 07 01 2006, 22:02 Temat postu:
|
 |
|
Hmm, no w zasadzie nie przepadam za filmami z gatunku s-f, ale zobaczę.... Może okaże się całkiem, całkiem...
No a jak puszczą 2sez, gdzie będzie grała LL to z pewnością "rzucę okiem" na serial. 
|
 |
|
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|
|