| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ManiaVampire Gość
|
Wysłany: 06 03 2006, 10:59 Temat postu: [strona] www.tyrella.prv.pl
|
 |
|
Hi all
Pozwólcie że skopiuję i wkleję treść, bo już to pisałam na innym forum a ja leń jestem i nie chce mi się drugi raz :]
Otoz... niedawno cos mi odbilo (jakis miesiac temu) i postanowilam zaczac tlumaczyc odcinki =] Na razie przetlumaczylam ich 6 (mam malo czasu na siedzenie przy kompie;/) +2 spisalam z polsatu. Wszystkie tlumaczenia beda sie regularnie pojawiac na www: www.tyrella.prv.pl
Przydalyby sie jakies opinie na temat tych tlumaczen Czy mam je robic dalej i w ogole :]
Jesli ktos zobaczy jakis bubel na stronce (niedzialajacy link, brak grafiki etc.) prosilabym o poinformowanie mnie o tym fakcie
Dostepne tlumaczenia:
2x04 - Girls Just Wanna Have Fun
2x08 - Ten Little Warlords
2x13 - The Quest
2x15 - A Day in the Life
2x19 - Ulysses
2x20 - The Price
3x01 - The Furies
3x02 - Been There, Done That
Zabieram się za przetłumaczenie całego s2 :] Zajmie mi to z miesiąc, może dwa (trzeba się troche przygotować do examu więc mało czasu przed kompem będę ). Kolejne tłumaczenia do odcinków... będą to prawdopodobnie necessary evil, lost mariner i miss amphipolis. Powinny się pojawić za jakiś czas na www :]
Pozdrawiam! ;]
ManiaVampire aka Tyrella
|
 |
|
|
 |
gostek_

View this character
|
Wysłany: 06 03 2006, 17:37 Temat postu:
|
 |
|
Ciekawe...nie sądziłem że komuś jeszcze tak zalezy i chce się poświęcać czas na tłumaczenie
W naszej twórczości umieszczamy wytwory naszej weny i to nie jest miejsce na napisy. Opisujesz swoją stronkę więc temat powinien być raczej w dziale "Guests" -zaprzyjaźnione strony
Zmieniam nazwe tematu z "napisy do serialu" na adres Twojej strony a jeśli napisy zechcesz udostępnić to prosze zrób to w dziale "Ciekawostki" 
_________________ Nie pytajcie mnie o kung-fu.
Ja juz nie ucze _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 06 03 2006, 19:24 Temat postu:
|
 |
|
hehe thx Nie jestem zbyt obcykana na tym forum, więc wrzuciłam to tam Sor za kłopot.
|
 |
Aga

|
Wysłany: 07 03 2006, 14:14 Temat postu:
|
 |
|
Heja! Ja też jestem bardzo mile zaskoczona, że komuś się jeszcze chce tłumaczyć. To bardzo fajnie i nie mam nic przeciwko oczywiście
Brakuje mi napisów jeszcze do wielu odcinków, ale najwięcej z sezonu 1-go
Na stronkę zaraz wpadnę, a co do Twojego pytanka, czy masz je robić dalej, to napiszę, że TAAAAK, jak najbardziej. Oczywiście, jeśli czas Ci na to pozwoli. Fajowo 
_________________ Wojna mym żywiołem,
Wojownicy bez dusz na me rozkazy. _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tyrella

View this character
|
Wysłany: 07 03 2006, 14:49 Temat postu:
|
 |
|
No, już mam konto (dzięki dla gostka_ za uruchomienie:D) Wszystkie posty spod nicka ManiaVampire to moje
Aga, mam zamiar przetłumaczyć cały s2, później mogę wrócić do s1 Ale na to potrzeba czasu Jak oglądniecie jakiś odcinek z napisami, powiedzcie czy są ok Bo dopiero się kształcę w tej dziedzinie.
Pozdr [;
|
 |
Aga

|
Wysłany: 07 03 2006, 14:57 Temat postu:
|
 |
|
Ok. tyrella. Oczywiście, nie pali się. Poczekam sobie spokojnie i cierpliwie Rozumiem, że to bardzo żmudna praca i zajmuje wiele czasu. Ale cierpliwie czekać nauczyłam się już dawno temu. Tak więc tłumacz sobie spokojnie sez.2, a potem zobaczymy. 
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
aniabyczek
View this character
|
Wysłany: 07 03 2006, 15:34 Temat postu:
|
 |
|
Z gory thx ze sie poswiecasz,na pewno wiekszosc,jeszcze ogladajacych fanow bedzie wdzieczne za Twoj wysilek! (np ja )
Alez gostek,ona jest gosciem !Juz daruj jej dzial w ktorym zamiescila info o napisach!Wazne ze zechciala to zrobic na Twoim forum hihi Czy jak gosc do Ciebie przychodzi to mowisz mu co ma robic a czego nie?Z reszta mniejsza z tym 
_________________ zapraszam do wspolnej korespondencji ze mna moj nr gg:4065848 _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
R. Gość
|
Wysłany: 08 03 2006, 12:37 Temat postu:
|
 |
|
Gostek nie ma zmiluj, nie daruj
Nie przesadzajmy, po to sa moderatorzy, zeby pouczyc ladnie i przeniesc posta. Po co ma tam dyndac, lepiej jak jest na wlasciwym miejscu. Wtedy nikt sie nie pogubi i nie bedzie sie robil dygresyjny lancuszek.
Tyrella rob, rob napisy. Mnie co prawda tlumaczone zupelnie nie interesuja (oczywiscie, ze mozna zrobic 5 razy lepsze i wierniejsze tlumaczenie z tego ang, ale polskie juz jest i jest jedyne w swoim rodzaju), ale na polsatowskie pisze sie jak najbardziej. Czy ktos tutaj umie tak a propos w ogole dopadowac napisy do DVD, a nie divixa? Jak mi napisze instrukcje to moge sprobowac sama
Zaznaczam jednak, ze podstawowa trudnosc jest taka, ze dvd z xwp nie ma ZADNYCH subtitles (ma tylko CC, a to co innego niz zwykle subtitles) i nie wchodzi w gre jak mniemam zwykle podmienienie piku z napisami ang w ifo na polskie w trybie zapisu graficznego jaka tam to maja wlasnie...
|
 |
gostek_

View this character
|
Wysłany: 08 03 2006, 19:19 Temat postu:
|
 |
|
Powiecie pewnie że się czepiam ale rozmawiajmy tutaj o stronce Tyrelli a nie o sposobie wyciągania/wgrywania napisów z dvd. Do tego perfect będzie temat "napisy" w ciekawostkach.
Ps Tyrella- jedyna osóbka, która bezbłędnie pisze mój nick
gostek_
_________________ Nie pytajcie mnie o kung-fu.
Ja juz nie ucze _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tyrella

View this character
|
Wysłany: 13 04 2006, 19:09 Temat postu:
|
 |
|
Dodałam tłum. do Miss Amphipolis Jak komuś nie ładuje na www nowej aktualizacji (FireFox) to przez pamięc podręczną. [; Jakoś dużo czasu zajęło mi to tłumaczenie... o.O
_________________ Practice makes perfect [; _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aga

|
Wysłany: 14 10 2006, 10:05 Temat postu:
|
 |
|
JUPI!!! Właśnie uzupełniłam sobie brakujące napisy do niektórych odcinkow!!!
Tylko mam problem z "Cradle Of Hope" - żadne kurcze nie pasują...
Ale i tak gęba cieszy mi się od ucha do ucha!!!! 
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
|