| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
gostek_

View this character
|
Wysłany: 08 02 2006, 20:32 Temat postu: Hera i Zeus/ karcianka
|
 |
|
No wiem, Wy juz to znacie ale dla mnie to nowość. Nie grałem w żadną grę tego typu
wygląda ciekawie
_________________ Nie pytajcie mnie o kung-fu.
Ja juz nie ucze _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
Aga

|
Wysłany: 08 02 2006, 21:22 Temat postu:
|
 |
|
A to Ci Kolego powiem, że nie znam tej karcianki i widzę ją po raz pierwszy. Wygląda przyjemnie... Ale tak szczerze to ja nie przepadam za karciankami.
Jakieś 3-4 lata temu grałam, a raczej starałam się grać w karciankę LOTR, którą przywieźli ze sobą starzy znajomi z Anglii.
To była totalna porażka!
Do gry w Xenę też jakiś czas temu próbowali mnie namówić. Naprawdę uwierzcie, że bardzo chciałam zagrać, ale mnie samowolnie odrzuciło!
I chyba już z gry w karcianki nic nie wyjdzie...
Maaaaatko! Jak ja nie cierpię karcianek, a prawie wszyscy znajomi wręcz nałogowo w nie grają!!! 
_________________ Wojna mym żywiołem,
Wojownicy bez dusz na me rozkazy. _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
R. Gość
|
Wysłany: 09 02 2006, 17:35 Temat postu:
|
 |
|
Przylaczam sie do Agi - skad ci przychodza do glowy takie insynuacje <g>.
Przeciez ta karcianka nie ma nic wspolnego z xwp, wiec nie szalejmy z tym znaniem wszystkiego co na swiecie sie pojawilo i komus z czyms sie kojarzy <g>
Nie wiem czy ciekawie wyglada, ale na pewno wyglada ladnie. Lubie takie obrazki. Ale nie wczytywalam sie jaki to system. Moze byc pieknie wydane, ale jezeli ma zbyt skomplikowane zasady i jest zbyt drogie to na poogladaniu obrazkow poprzestane.
Aga - innych Xenitow tez karcianka xenowa poczatkowo odrzucala, meczylam sie strasznie, zeby ich namowic, a oni, nie i nie i tylko ja z bratem gralam, a potem nagle oszaleli
Naprawde bardzo przyjemnie sie w to gra w grupie zapalencow.
A inne karcinaki, to tez ci powiem, ze nie przepadam. SW i Lotra nienawidze. Moze dalabym sie namowic na Wheel of Time. TR posiadam, ale w zyciu nie rozpakowalam .
Ja chyba po prostu jestem komputerowiec z krwi i kosci i zadna gra na papierze mnie nie skusi tak jak jakas na ekranie (a przeciez gralam jak najeta w Magie i Miecz - urzadzilismy sobie jeszcze ostatni turniej w 2000 - czy Spedytora, czy Bitwe na Polach Pelenoru, czy inne wydawane jeszcze pod patronatem MAWu lub pirackie, ksiazkowe, ale jak tylko komputerki daly czadu, to wszystko poszlo w kat )
|
 |
Aga

|
Wysłany: 09 02 2006, 18:37 Temat postu:
|
 |
|
No cóż R, może jeszcze nic straconego chociaż...wątpię.
Przecież próbowalam, ale mi zupełnie nie wyszło z tą karcianką XWP.
No, ale skoro piszesz, że potem niektórzy oszaleli, to moze i ja mam jeszcze szansę oszaleć, hehe...
No, zobaczymy jak to będzie...
A co do gier komp. to zupełnie inna sprawa. Zresztą mnie od początku w zasadzie zawsze ciągneło bardziej w stronę gier elektronicznych.
Przed komputerem była jeszcze konsolka Playstation, którą kocham do dziesiaj (PS2 też ), no ale mogę powtórzyć R dokładnie Twoje słowa: "... jak komputerki dały czadu, to wszystko poszło w kąt."
Chociaż do planszówek i gier fabularnych (szczególnie D&D) też mam sentyment za sprawą wspomnianych znajomków. Ale to bardzo odległe czasy, kiedy przygrywaliśmy w fabularki i planszówki...

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
gostek_

View this character
|
Wysłany: 09 02 2006, 18:54 Temat postu:
|
 |
|
| Cytat: | Przylaczam sie do Agi - skad ci przychodza do glowy takie insynuacje <g>.
Przeciez ta karcianka nie ma nic wspolnego z xwp, wiec nie szalejmy z tym znaniem wszystkiego co na swiecie sie pojawilo i komus z czyms sie kojarzy <g> |
No tak...co Hera i Zeus mogą mieć wspólnego z Xeną
Aga nie daj się R "przekabacić". Co wie co ta zła kobieta jeszcze Ci do głowy nawbija. Zaczyna się niewinnie: zachęca do karcianek, do RPG a zanim się obejrzysz dojdą mordobicia a od tego tylko jeden krok do stracenia. Uzależnienie przyjdzie szybko. Nie będziesz miała pieniędzy na gry to zaczniesz grać w shareware...no ale to nie to samo. Zechcesz czegoś mocniejszego i sięgasz po gry horrory a stąd powrotu nie ma. Mówię Ci uważaj na R bo to bardzo zła kobieta jest
Sorki za OT
_________________ Nie pytajcie mnie o kung-fu.
Ja juz nie ucze _________________
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aga

|
Wysłany: 09 02 2006, 19:38 Temat postu:
|
 |
|
| Cytat: | No tak...co Hera i Zeus mogą mieć wspólnego z Xeną |
No nie gostek, to nie tak. Jakby nie było Hera i Zeus mają cos wspólnego z Xeną, ale nie widzę związku akurat tej karcianki z serialem.
No i nie wiem, dlaczego sądziłeś, że to wszyscy znamy oprócz Ciebie. To, że lubię fantasy w ogóle, nie oznacza, że "pochłaniam" wszystko, co ma związek z tym magicznym światem.
Heh, dzięki za ostrzeżenie. Przemyślę to sobie.
Jednak jeśli chodzi o uzależnienie, to już chyba za późno. Uzależnienie od karcianek mi raczej nie grozi, ale sądzę, że od wszelkich gier RPG, mordobić i horrorków, to już jestem uzależniona czy tego chcę czy nie.
I trwa to już od dobrych kilku lat. 
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|
|